De Ziua Internaţională a Mediului, ACDB lansează cea de-a doua ediţie a concursului de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor”

Focşani, 5 iunie 2014 – ACDB, Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, lansează astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, cea de-a doua ediţie a concursului de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor”, adresat elevilor din clasele II – VIII din 28 de localităţi din judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila şi Bacău, localităţi suprapuse ariei protejate Lunca Siretului Inferior. Concursul se va derula în perioada 05.06.2014 – 05.10.2014.

,,Ca urmare a succesului primei ediţii care a avut loc anul trecut, lansăm a doua ediţie a concursului de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor”, prin care ne dorim să-i apropiem pe copii de natură, să-i invaţăm importanţa biodiversităţii şi a ariilor protejate. Prin desen, copiii pot exprima modul în care ei percep natura, bogăţiile sale, dar şi ameninţările la adresa ei. Este o activitate care le dezvoltă simţul artistic şi creativitatea şi, totodată, contribuie la dezvoltarea relaţiei pe care o au cu natura”, a declarat Mariana Gheorghiu, Manager de Proiect, ACDB.

Pentru a Ie transmite principiile de baza legate de conservarea naturii şi a-i învăţa care sunt speciile cheie de floră şi faună din Lunca Siretului Inferior, în prima fază a concursului, membri ai echipei ACDB vor susţine prezentări pentru elevii si profesorii din şcolile înscrise în competiţie. Perioada în care copii vor putea realiza lucrările va fi 21.06 – 15.09.2014, urmând ca desenele să fie colectate şi jurizate în perioada 15.09. – 30.09.2014.

Pentru a se înscrie in concurs, elevii vor trebui să realizeze o lucrare în format A4 în care să reprezinte natura din Lunca Siretului Inferior aşa cum o percep ei. Lucrarea va avea un titlu pentru identificare şi va purta numele autorului ei. Pe spatele fiecărei lucrări se va menţiona clasa, şcoala şi localitatea de provenienţă a fiecărui concurent.

Primii 40 de elevi, selectaţi în funcţie de punctajul primit pentru desenul realizat, vor fi invitaţi să participe la expoziţia care va avea loc pe data de 05.10.2014, prilej cu care vor fi decernate şi premiile individuale, constând într-o bicicletă (premiul I), o lunetă pentru observarea faunei sălbatice (premiul II), un rucsac şi un cort (premiul III) şi determinatoare de păsări şi plante (premiul IV).

concurs-1 concurs-2

Concursul de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor” face parte din proiectul ,,Siretul Verde – crearea sistemului de management integrat Natura 2000 pentru SPA Lunca Siretului Inferior şi ariile protejate suprapuse” din Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa 4, proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi implementat de ACDB.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi ACDB, persoana de contact:

Mariana Gheorghiu, Manager de Proiect , email: mariana.gheorghiu@acdb.ro, tel. 0723 685 440

www.acdb.ro

https://www.facebook.com/OrganizatiaACDB

Print Friendly