Concursul interşcolar de desene „Lunca Siretului în ochii copiilor” Ediţia a II a

În data de 8 noiembrie 2014, ACDB (Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice) a organizat vernisajul şi festivitatea de premiere a celei de-a doua ediţii a concursului de desene intitulat „Lunca Siretului în ochii copiilor”. Evenimentul a avut loc în Focşani, la restaurant ,,Casa Vrânceană”.
 
Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului Siretul Verde: crearea sistemului de management integrat Natura 2000 pentru SPA Lunca Siretului Inferior şi ariile protejate suprapuse finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară 4:”Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii”.
 
Derulat în perioada 05.06.2014 – 08.11.2014, concursul de desene „Lunca Siretului în ochii copiilor” s-a adresat elevilor claselor II – VIII din localităţile riverane Sitului de Protecţie Avifaunistica Lunca Siretului Inferior şi ariilor protejate suprapuse. În cadrul acestui concurs au participat 37 de şcoli din 28 de localităţi aparţinând celor patru judeţe din arealul proiectului: Bacău, Brăila, Galaţi şi Vrancea.
 
La începutul lunii iunie s-au organizat prezentari şi vizite în 43 de şcoli din arealul proiectului, în timpul cărora elevii au primit informaţii referitoare la ariile protejate, speciile şi habitatele protejate din Lunca Siretului Inferior şi regulamentul concursului de desene. Totodată, au fost distribuite 1505 de seturi de materiale pentru desen în cele 43 de unităţi de învăţământ.
poza 1
 
Perioada vacanţei de vară a elevilor, 21 iunie – 14 septembrie 2014, a fost şi perioada de realizare a desenelor. În aceste trei luni, copiii au avut timpul necesar să viziteze aria protejată, să se inspire din natura şi să-şi conceapă lucrările.
 
În perioada 15 septembrie – 30 octombrie 2014, cele 1100 de lucrări realizate de elevii înscrişi în concurs au fost colectate şi jurizate de către juriul format din Mariana Gheorghiu (Manager proiect, ACDB), Dana Nicolescu (Expert conştientizare, ACDB) şi Alina Dragomir (Biolog, ACDB). Din cele 1100 de lucrări juriul a selectat 40 de lucrări finaliste .
 
Pe data de 8 noiembrie 2014 a avut loc vernisajul expoziţiei şi decernarea premiilor, eveniment la care au participat cei 40 de elevi aleşi de juriu, împreună cu părinţii lor şi cadrele didactice, acestora fiindu-le puse la dispozitie transportul până la spaţiul de organizare a evenimentului.

Cele 40 de lucrări finaliste au fost expuse într-un spaţiu special amenajat şi au fost numerotate cu numere de la 1 la 40, iar jurizarea finală a fost realizată chiar de către elevii finalisti. Aceştia au primit patru bileţele, câte unul pentru fiecare loc pe podium: I, II, III şi IV. Elevii au vizualizat toate desenele expuse şi au ales primele patru desene favorite (exceptând desenul propriu), prin scrierea pe bileţele a numărului aferent fiecărei lucrări. Apoi toate bileţelele au fost depuse într-un bol de sticlă, iar juriul a numărat voturile, fiind astfel alese cele patru desene premiate şi cei patru câştigători.
poza 2
 
Cele patru premii au fost câştigate de următorii elevi:

  1. Premiul I : O bicicletă

GRAFU, CRISTINA, clasa VI-a, Şcoala Gimnazială Vînători, jud . Vrancea

  1. Premiul II : O lunetă de observare faună

BORCEA, SIMONA, clasa VII- a, Şcoala Gimnazială Nămoloasa, jud . Galaţi

  1. Premiul III: Un rucsac şi un cort

AMBROSE, RAMONA-FLORENTINA, clasa VIII-a, Grupul Scolar “Tudor

Vladimirescu”, Com. Tudor Vladimirescu, jud . Galaţi

  1. Premiul IV: Determinatoare de păsări şi de plante

IONAŞCU, SARA-MANUELA, clasa VI-a, Şcoala de Arte şi Meserii Vulturu,

jud . Vrancea
 
Ca şi la prima ediţie, din anul 2013, toţi cei 40 de elevi participanţi au primit o diplomă de participare, un tricou şi o şapcă, acestea fiind materiale realizate în cadrul proiectului „Siretul Verde”: crearea sistemului de management integrat Natura 2000 pentru SPA Lunca Siretului Inferior şi ariile protejate suprapuse. De asemenea, au fost distribute tuturor participanţilor prezenţi materiale de conştientizare realizate în cadrul proiectului mentionat mai sus( newslettere, flyere, calendare, semne de carte, tricouri şi şepci).
 
 
Vă invităm să vizualizati expozitia digitală a celor 40 de desene finaliste!

Print Friendly