ACDB a organizat cea de-a patra excursie ,,Să înțelegem NATURA”

Pe data de 23 mai 2015, ACDB a organizat cea de-a patra excursie ,,Să înțelegem NATURA” în aria protejată Dunele de Nisip de la Hanul Conachi si în Rezervația Naturală Balta Tălăbasca din județul Galați. La excursie au participat 40 de elevi din școli aflate în localităţi din zona ariei protejate Lunca Siretului Inferior, precum Nicorești, Movileni, Umbrăresti, Ivești, Liești, Tudor Vladimirescu.

Scopul excursiei a fost de a le oferi elevilor informații despre principiile conservării naturii și de a le prezenta speciile de flora și faună reprezentative pentru cele două arii protejate.

În aria protejata Dunele de Nisip de la Hanul Conachi (jud Galați), elevii au aflat despre valorile naturale, speciile și habitatele de interes comunitar. Totodată, ei au primit determinatoare și materiale care să-i ajute să identifice diferite specii de floră existente în aria protejată, printre care și Viola hymetia si Rindera umbelatta, doua specii a căror prezență in Romania nu este confirmată, actual, decât în această arie protejată.

În Rezervația Naturală Balta Tălăbasca, din comuna Tudor Vladimirescu (jud. Galați), copiii au avut ocazia să observe mai multe specii de păsări protejate, precum lebăda de vara, gasca de vara,  corcodel cu gat negru sau chirighita neagra, corcodel mare, etc.

De-a lungul excursiei, cei 40 de copii au fost implicați și în jocuri educative, care  i-au ajutat, de exemplu, să înțeleagă caracteristicile păsărilor răpitoare și importanţa simțurilor dezvoltate, necesare supravieţuirii acestora.

Print Friendly